Może nie ja pierwsza, ale takich wcześniej nie jadłam. Pomyślałam będzie inaczej i tak po polsku. Kasza gryczana, majeranek... mmm...
Smacznego :-)
Składniki:
1/2 szklanki kaszy gryczanej
1 kg chudej mielonej wieprzowiny
1 jajka
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
bułka tarta
majeranek
sól i pieprz
oliwa z oliwek/masło do smażenia
- kaszę gryczaną ugotuj na "sypko" odstaw do wystygnięcia;
- posiekaj cebule, czosnek potrzyj na tarce z małymi oczkami;
- do miski wrzuć wszystkie składniki,
- dopraw dużą ilością majeranku oraz solą i pieprzem do smaku;
- wymieszaj dokładnie;
- uformuj kotlety i obtocz w bułce tartej;
- smaż na patelni najlepiej na maśle, aby były bardziej aromatyczne;
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz