Dzisiaj zapraszam na pyszna szarlotkę...
...chociaż przy opałach panujących w Polsce powinnam zająć się produkcja lodów.
Biszkopt jest lekki i pyszny, a w towarzystwie jabłek... mmm NIEBO W przysłowiowej GĘBIE.
Zaczynamy... :-)
Składniki:
80g maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
5 jajek
2lyzki cukru pudru
5-6 jablek
Temperatura: 180C
Czas: okolo 40 minut
- Jajka, cukier oraz cukier puder wrzuć do miski i ubijaj mikserem przez około 15 minut, aż masa będzie puszysta.
- Dodaj do masy mąkę oraz proszek do pieczenia i wymieszaj.
- Wlej masę do formy.
- Ułóż jabłka.
- Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz przez około 40 minut, aż się zarumieni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz